Bemutatkozás

Nyomtatóbarát változat
Régió: Észak-Alföld
Megye: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Kistérség: Baktalórántházi
Rang: Nagyközség
Lakosság: 2947 fő
Polgármester: Borsodi László
Jegyző: Dr. Spisák Ildikó
 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Levelek

Levelek ősrégi magyar település Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében. Nyíregyházától 22 km-re fekszik a 41-es főút mentén, Nyíregyháza és Vásárosnamény között. A település jól működő tömegközlekedéssel rendelkezik, könnyen megközelíthető vasúton és országúton egyaránt. Centrum jellegéből adódóan ideális kiindulópontja a Nyírség felfedezésének.

A település egyaránt büszkélkedhet kulturális és építészeti örökségekkel. A község XIV. században épült, gótikus stílusú római katolikus temploma műemlék. A görög katolikus templom műemlék jellegű, melyet a XVIII. században emeltek.

A településen található eklektikus kastély az 1770-es években épült, ehhez 8,6 ha őspark tartozik melyben a mai napig fellelhető a korabeli platán, gesztenye és tölgyfa.

A 204 hektáros nagy horgászmúltra visszatekintő víztározó mellé épült Vízisport- és Szabadidőcentrum egy szabadvizű stranddal áll a vendégek rendelkezésére. Az ideérkező, pihenni vágyókat folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal várjuk. Rendezvényeink a szórakoztatás mellett, elsősorban hagyományőrző és hagyományteremtő szándékúak, mert fontosnak érezzük a Nyírség kultúrájának ápolását, szokásainak, ízvilágának megismertetését, mind belföldről, mind pedig határainkon túlról érkező vendégeinknek.


Nagyobb térképre váltás

Hírek

Aktuális hírek